De Wassenaarse Krant 20 juli 2016

De Wassenaarse Krant 20 juli 2016

Welpen van Woesik ontrafelen raadsel

Het is zaterdag 9 juli 2016. De welpen van scouting van Woesik gaan op de fiets naar hun kamplocatie op landgoed Clingendael in Den Haag. Daar hebben zij een heel leuk scoutinggebouw van de Vliegende Holander, naast het water, met een kampvuurkuil en midden in het bos.

Gelijk bij aankomst is het al 13690726_1165031446851026_9119569174424397990_nspannend. Eén van de dieren van het junglebook is verdwenen en de kinderen moeten ontdekken welk dier verdwenen is, wie het gedaan heeft en waar het dier zou kunnen zijn. Een heel avontuur om daar achter te komen! Gedurende de hele week zijn er junglebookdieren aanwezig bij de spellen en overal zijn aanwijzingen te vinden. Daarom worden er veel diepe kuilen gegraven bij het schatgraven op het strand. Er wordt goed opgelet welk dier mee doet met het dierengeluidenspel, want dat dier is er dus nog. Zoeken met je zaklamp tijdens het nachtspel en ook tijdens de survival op de supergave touwbanen en het klimnet. Zelfs ’s morgens al bij het knikken en knakken en ’s avonds tijdens het kampvuur. Wat een avontuur en wat een enthousiasme om dit dier te vinden en te bevrijden!
Iedere dag is er een moment dat de kinderen hun aanwijzingenkaart er bij pakken en junglebookdieren, plekken, materiaal en daders kunnen wegstrepen. Dit is ook een moment om samen te overleggen!
Op de laatste dag gaan de kinderen op zoek! Het wordt een spannende tocht. Alle kinderen gaan samen over het water en sluipen door het bos op zoek naar Jacala de krokodil. Hij is door een holbewoner gevangen genomen en wordt vastgehouden in een kooi. Ze moeten stil zijn, want de holbewoner slaapt en hij mag niet wakker worden! Samen vinden ze Jacala en de kinderen bevrijden hem uit zijn kooi. En de slapende holbewoner wordt door de kinderen 5gevangen gezet in zijn eigen kooi!
Wat een geweldige week is het geweest, vol lol, gezelligheid, avontuur en gave spellen.
Alle spullen die nodig waren voor deze superweek zijn meegegaan in een gesponsorde aanhanger van Altijd Handig Aanhangers. Waarvoor dank!