De Wassenaarse Krant 20 januari 2023

De Wassenaarse Krant 20 januari 2023

Nieuwe kinderen bij Scouting Van Woesik

Het is hartje winter, maar toch zien we iedere week weer nieuwe kinderen bij Scouting Van Woesik. Dat is niet vreemd, want iedere week is er voor iedere leeftijdsgroep van alles te beleven.

De leiding van iedere groep is gewend om het programma flexibel aan te passen. Dat was afgelopen zaterdag wel nodig, want de regen kwam met bakken uit de lucht. Eén van die stoere kids deed even een sprong op de trampoline. Hij schrok zich een hoedje, want met het inveren van de trampoline kwam er een fontein water omhoog. De waterstand was zo hoog door de vele regen, dat het water tot vlak onder de springmat was komen te staan. Haha, de hele groep gierde van het lachen.

Dan maar snel naar binnen. De Bevers (5-7 jaar) waren al begonnen met een levend ganzenbord. Overal in hun ruimte hingen briefjes met nummers en opdrachten. De vrolijke leiding hielp de kinderen waar dat gewenst was. Maar een aantal van de kinderen konden best al wel zelf de opdrachten doen. In de naastgelegen ruimte waren de Welpen (7-9 jaar) druk aan het oefenen met knopen leggen in een touw. Iedereen denkt dat ie dat kan, maar zo eenvoudig is het niet. Als je wilt leren pionieren en van houten boomstammen een hut of een vlot wilt maken, dan moeten de touwen wel stevig vast zitten. Afgewisseld met wat spel leerden de Welpen 7 knopen leggen. Nu goed onthouden, want op 28 januari zijn de knoopexamens!!

De Junioren (10-12 jaar) en de Zeeverkenners (12-16 jaar) gingen kaarsen maken. Ze begonnen met een wedstrijd wie de langste en daarna wie de gekste kaars kon maken. Je begint met een lont en doopt die in vloeibaar kaarsvet. Je laat het kort drogen en doet een volgende doop in het kaarsvet, etcetera. Anderen gingen aan de slag om het kaarsvet te verplaatsen in potjes, even goed de lont er in en je hebt veel branduren! Vuur geeft warmte en licht en je kunt er op koken.

Dat klinkt goed hé, al dat gezellige samenzijn iedere zaterdag bij scouting Van Woesik. Dus, kom ook eens vrijblijvend kijken en breng je vader en moeder mee. Of doe stoer en doe een keertje mee met de groep van jouw leeftijd. Je maakt heel snel een vriendje of vriendinnetje. Bij scouting Van Woesik mag ieder kind zichzelf zijn. Twijfel niet, neem contact op met Nadine Ansink, 06-39679262