De Wassenaarse Krant 18 april 2018

De Wassenaarse Krant 18 april 2018

Schatzoeken bij van Woesik

Scouting is top! Veel volwassenen die vroeger op scouting hebben gezeten zeggen het. Je leert er zoveel; buiten spelen, slapen in een tent, koken op een vuur, zeilen op het water en nog veel meer. Dingen doen die je met je ouders niet snel doet. Het vormt je. Iedere week kom je samen met je scoutingvrienden en doe je zoveel mogelijk buiten activiteiten. Weer of geen weer.

Het terrein van Van Woesik is erg aantrekkelijk; een eigen trampoline, een survivalbaan en een mooi pionierbouwwerk (gemaakt door de Zeeverkenners). Binnen een klimmuur en dan zijn er ook nog fietsjes, skelters en steppen die iedereen mag gebruiken. Genoeg om heerlijk te spelen, maar dan organiseert de leiding ook nog eens iedere week een superleuk programma.

Neem de Bevers, jongens en meisjes van 5, 6 en 7 jaar. Afgelopen zaterdag kwamen zij bij scouting en opeens lopen daar 3 piraten rond. Dat belooft weer wat! Wat gaan we doen, wordt het spannend? En dan begint het, de kinderen krijgen een schatkaart en gaan met elkaar de schatkist zoeken. Maar die vind je natuurlijk niet zomaar. De kinderen worden als piraten geschminkt, doen allerlei opdrachten en ze kunnen de schatkist alleen vinden als ze met de kano het water opgaan. Dat gaan ze eerst even oefenen, want een kano kan erg wiebelen. Eén kano wordt op een karretje geplaatst en ze oefenen op het droge. Wat hebben ze een lol! De kinderen voelen dat het niet eng is, maar juist superleuk. Dus al snel worden de andere kano’s gepakt en gaan ze in 3 kano’s met leiding aan boord de Wetering op. De kinderen doen geweldig hun best, de kano’s gaan vooruit en al snel vinden zij het schateiland met de schatkist. Spannend! Wat zal erin zitten? Voor ieder kind een eigen schatkistje, lekker!

Vindt uw kind zulke avonturen ook geweldig, dan is het van harte welkom. Uw kind mag 3x meedoen, voordat het besluit of het lid wil worden.
Op www.vanwoesik.com vindt u informatie, telefoonnummers en foto’s.