De Wassenaarse Krant 17 mei 2017

De Wassenaarse Krant 17 mei 2017

Van Woesik zeilt met 52 boten

Afgelopen zaterdag was een bijzondere scoutingopkomst. De Junioren en Zeeverkenners van Van Woesik gingen in een sleep naar de Kaag om mee te doen met de regio opkomst met 11 andere waterscoutinggroepen, waaronder ook Scouting Van Wassenaer van Obdam.

Van alle kanten kwamen de vletten over de Kaag aangevaren. Alle 52 vletten verzamelden bij het land van boer van Schie, waar het spel werd uitgelegd. De verschillende scoutinggroepen werden in teams van 5 vletten verdeeld en door samenwerking moesten zij de 4 land- en 2 waterspellen gaan doen die verdeeld waren op en langs de Kaag. Van het ene naar het andere spel moest natuurlijk gezeild worden. Bij ieder spel werden waardebonnen gewonnen waar je hout of touw voor kon krijgen. Terug bij boer Van Schie kreeg je het verdiende materiaal en moest er een brug gepionierd worden over een 3 meter brede sloot. En zó sterk dat je er over heen kon lopen. Samenwerking was dus heel belangrijk! Er gingen kinderen met vletten de spellen doen en de anderen kinderen bouwden aan de brug. Soms stapten zelfs kinderen van verschillende scoutinggroepen bij elkaar in de vlet om alle opdrachten te doen en de brug te kunnen bouwen. Het was echt gezellig met elkaar!
Grote hilariteit toen de bruggen getest werden. Bijna alle bruggen stortten in en er waren dus heel wat vieze en natte kinderen! Wat een plezier!
Terwijl de andere scouts gingen schuilen voor de regen, gingen de kinderen van Van Woesik nog een poging doen om een goede brug te bouwen, want zoals ze zelf zeiden “wij zijn niet van suiker”. En deze brug was wel stevig genoeg om meerdere kinderen naar de overkant te brengen.
Daarna werd nog gezamenlijk met ruim 300 kinderen en leiding het scoutingspel Rode Honden gespeeld. Alle leiding probeerden zoveel mogelijk kinderen van de grond te tillen, die dan ook “tikkers” zijn. Wat een lol!
Na een hele leuke dag gingen alle scoutinggroepen in hun sleep weer terug naar hun eigen scoutinggebouw en als afsluiting ging de leiding daarna nog gezellig samen barbecueën.