De Wassenaarse Krant 16 oktober 2019

De Wassenaarse Krant 16 oktober 2019

60 jongeren zeilen met Van Woesik

Het is zaterdag 12 oktober 07.30 uur. De koffie pruttelt. De leiding druppelt binnen. Goedemorrege klinkt het uit de kelen. Ben je al een beetje wakker. Neem maar eerst een bakkie, voor je wat zegt! Het is nog vroeg in de morgen en de stemming zit er al goed in.

Om 7.50 uur komt de eerste zeeverkenner. Spoedig volgen er meer. Zij maken alle 8 vletten klaar om in een lange sleep naar de Kaag te varen. De leiding helpt alles organiseren en maakt de sleepboot gereed. Dan vertrekken ze, zwaaiend en zingend op weg naar een geweldige zeildag.
Om 10.15 uur verzamelen bevers, welpen en junioren bij Van Woesik. Ouders die de beurt hebben om te rijden krijgen van de leiding te horen welke kinderen met hen meerijden. Om 11.00 uur krijgen alle bevers, welpen en junioren een redvest om. De leiding helpt de kinderen het redvest goed aan te doen, veiligheid voor alles. Daar komt de sleep met de 8 vletten. De zeeverkenners maken de boten klaar om te varen. Alle 50 kinderen en 10 leiding gaan aan boord. 3 Van de leiding gaan aan boord van de Mercurius, de sleepboot. Ze varen tussen de vletten door en zetten “lege ijsbakjes met onderop een getal tussen 1 en 10” overboord.
Op iedere vlet zit een boots van de zeeverkenners. Deze geeft junioren, welpen en bevers opdrachten om de boot met vaart door het water te sturen. Recht op een ijsbakje af, maar ook goed oplettend dat je de juiste route vaart en niet tegen de andere boten botst. Na dit spannende spel is het pauze. De kinderen spelen op het eiland Koudenhoorn in Warmond en eten hun meegenomen boterhammen. Buiten op het water bezig zijn, zorgt voor stevige trek in boterhammen en gezond eten.
Na de lunch mogen de kinderen kiezen uit een landspel of zeilen op het meer van ’t Joppe. De dag vliegt voorbij. Het is 14.30 uur en de ouders staan klaar om de junioren, welpen en bevers terug naar huis te rijden. De zeeverkenners maken de boten gereed voor de sleep terug naar Van Woesik.
De sleep komt Wassenaar binnen. Alles wordt opgeruimd. Tot volgende week klinkt het van alle kanten. De leiding en bestuur maken samen iets te eten en genieten na van een geweldige dag met 60 blije gezichten.