De Wassenaarse Krant 14 november 2018

De Wassenaarse Krant 14 november 2018

Stoer Welpen weekendkamp bij Van Woesik

Het is vrijdagavond 9 november. 16 Welpen komen ieder met een grote tas naar ’t Woeshoês op het terrein van Scouting van Woesik. Ze hebben reuze zin in hun kampje.

Als de papa’s en mama’s weg zijn, worden de luchtbedden opgepompt en slaapzakken klaargelegd. Snel, want je ruikt het kampvuur al en je wilt daar graag bij zijn. Je vindt een plekje op een van de banken tussen je vrienden en vriendinnen. Leuk zijn de spellen en spannend zijn de kampvuurverhalen. De warme chocolademelk smaakt heerlijk. De leiding denkt dat je daar goed van gaat slapen. Nou dat kunnen ze wel vergeten. Je hebt nieuwe batterijen in je zaklamp en dat wil je wel even laten zien. En je hebt met je vrienden plannetjes gemaakt, waar de leiding niets van weet.
Het is zaterdagmorgen, we zijn nog wat lui. Een lekker ontbijt gaat er wel in. Vandaag leren we hoe je veilig om moet gaan met een zakmes en waar je die voor kunt gebruiken om te overleven in de natuur. Ieder kind zoekt een mooie tak op het terrein en maakt er een handige stok van, waarmee je marshmallows kunt bakken op een zelf gemaakt vuurtje.

Ondertussen zijn de Junioren en de Zeeverkenners ook aangekomen in ‘t Woeshoês. Zij hebben vandaag een zware taak. Hun boten gaan vandaag het water uit. Kijk daar gaat de Ugly Duck, de kampioensboot van Zuid Holland! Het zeilseizoen is helaas afgelopen en het winterseizoen doet zijn entree. Dan gaan we aan de slag met onderhoud van de boten in de grote loods. Muziekje aan, wat meezingen, een geintje tussendoor, een leuk spel, maar vandaag moeten we serieus zijn voor de veiligheid van iedereen. In maart zien de boten er weer top uit en liggen klaar voor het nieuwe zeilseizoen.

Uw zoon of dochter is altijd welkom om drie keer gratis mee te komen doen bij een scouting opkomst. Informatie vindt u op onze website www.vanwoesik.com