De Wassenaarse Krant 15 mei 2019

De Wassenaarse Krant 15 mei 2019

Zeilen met Van Woesik

Het is 11 mei 2019, de wekker gaat. Yes, het is zaterdag, we gaan weer zeilen. Je smeert je brood, pakt je zeilpak en springt op de fiets. Vanaf de brug zie je de vletten al liggen. Enkele vroege vogels zijn de boten al aan het laden. De leiding staat met een dampende kop koffie. Je gooit je fiets neer en loopt op je vrienden af. Het wordt een geweldige dag.

Dan zit je met je vrienden klaar voor de sleep naar de Kaag. De sleper wordt gestart, je ruikt de bekende dieselgeur. Een ruk aan het touw en de sleep zet zich in beweging. Ja ademt de frisse lucht in en geniet van die prachtige natuur. De Rijn voert je door Leiden, waar de mensen langzaam ontwaken. Door de Leidse grachten naar de Zijl. Vandaar in één lange ruk naar Zweiland op de Kaag.

De 15 junioren en 15 Zeeverkenners van Van Woesik zijn verdeeld over 5 vletten. Iedere boot heeft een puzzelstuk. Er zijn nog 80 andere boten van 15 scoutingverenigingen uit de regio. Opdrachten worden uitgevoerd en routes worden gevaren. Er wordt goed samengewerkt en de puzzelstukken worden geschilderd. Dan wordt de puzzel gelegd. Dit blijkt een prachtige zeilboot. Met de wind door je haren en opspattend water langs jouw boot was het intens genieten.

Dan de sleep terug naar Van Woesik en de boten leegruimen. Nog even chillen op de trampoline met je vrienden. Wat ging de dag snel voorbij. Ouders bellen de leiding en vragen hoe het is geweest. De bedankjes stromen binnen. En terecht! Wat een toppers die leiding bij Van Woesik. Iedere zaterdag staan zij met elkaar klaar om de kinderen een geweldige dag te bezorgen. Zij organiseren geweldige programma’s, letten op de veiligheid van de kinderen, overleggen met ouders en mopperen nooit. Dat is de club van Van Woesik. Daar mag iedereen zichzelf zijn!

Wil jij ook bij die geweldige club horen, twijfel niet en kom snel eens kijken. Iedereen is welkom om te delen in het plezier wat we elke zaterdag hebben. Als kind, als jongere en als volwassen mens. Bekijk op www.vanwoesik.com filmpjes en foto’s, dan heb je snel een indruk van zo’n geweldige zaterdag bij Van Woesik.