De Wassenaarse Krant 13 november 2019

De Wassenaarse Krant 13 november 2019

Bevers bij Van Woesik zoeken vriendjes en vriendinnetjes

Bevers zijn jongens en meisjes van 5, 6 of 7 jaar. Gedurende het jaar worden zij samen een hechte groep. Aan het einde van ieder seizoen gaan de kinderen van 7 jaar oud naar de Welpen. Dan is er vanaf september weer plaats voor nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Er zijn nu al weer 5 bevers, maar er is plaats voor nog meer bevers. Wat doen die bevers eigenlijk?

Bij de bevers ligt de nadruk op spelen en leren in de natuur. Zij doen met elkaar leuke spelletjes in een veilige omgeving. Ze leren Spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken daarbij hun fantasie. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen met wie de bevers veel avonturen beleven. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur. Ze leren over de natuur van Bas Bos en Rebbel. Ze horen over andere landen bij Steven en Sterre Stroom. En ze komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ze doen proefjes met professor Plof en ook met Stanley Stekker is altijd wel iets te beleven.

Bevers beleven doldwaze avonturen. Bijvoorbeeld met zijn allen op een vlot of in de kano’s, de wetering afzakken en de polders door. Hierbij dragen alle bevers en de leiding een redvest. Zij stoppen bij een onbewoond eiland en bouwen daar een hut van takken. De leiding maakt een veilig vuurtje waar het eten op wordt gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van alles wat de natuur biedt. Met zonne-energie kun je door glas heen papier laten branden. Iedere week leer je er weer wat bij.

Op het terrein van Van Woesik mag je vrij spelen. Met elkaar een hut bouwen en je fantasie gebruiken. Of stoer op de klimwand oefenen, dan naar buiten en het hele survivalparkoers doen. Even wat limonade drinken en dan op de trampoline. Dan is het tijd om uit te rusten in de door jou met je vriendjes en vriendinnetjes gemaakte hut.

Ben je 5, 6 of 7 jaar dan mag je tot eind 2019 iedere zaterdag gratis meedoen bij de bevers van Van Woesik. Dan heb je vast wel nieuwe vriendjes of vriendinnetjes gemaakt en wil je graag lid worden. En dat mag natuurlijk!! Kom jij zaterdag ook, laat het dan even weten aan de teamleider van de bevers, Thomas Ammerlaan, 06-46486353.