De Wassenaarse Krant 13 maart 2019

De Wassenaarse Krant 13 maart 2019

Van Woesik bouwt de mooiste hut van Wassenaar

Heeft u de toekomstige timmerlieden gezien of gehoord afgelopen zaterdag. Nee, dan heeft u iets gemist. Tijdens de inschrijving van de Sport- en Speldagen organiseerde Scouting Van Woesik het traditionele jaarlijkse huttenbouwen.

Zwaaiend met hun hamer stonden de kinderen om 9.30 uur paraat. Met veel creativiteit werden hutten, tafels en stoelen in elkaar geknutseld. Rijdend over de Van Duivenvoordelaan langs het mooie terrein van Van Woesik, kunt u de hutten vanaf de weg al bewonderen.

Ouders stonden zaterdag vol bewondering te kijken naar die enthousiaste kinderen. Vaders, die hun kinderen kwamen helpen, konden het niet nalaten om hun eigen ziel en zaligheid in hun hut te stoppen. Na afloop werden de koppen bij elkaar gestoken en het besluit is gevallen: bij Van Woesik komt de mooiste boomhut van Wassenaar.

Voor een mooie boomhut is ook mooi hout benodigd. Er is contact gelegd met de directie van Duinrell. Van Woesik mag goed hout uit Duinrell hergebruiken. Het hergebruik van het hout past geheel in de gedachte rond duurzaamheid . Iets wat zowel Van Woesik als Duinrell van harte ondersteunen. Komende weken gaan ouders en kinderen van Van Woesik aan de slag om een aantal kleinere houten bouwwerken in Duinrell vakkundig uit elkaar te halen. Het hout wordt verzameld en Arnold den Hollander van de bekende boerderij aan het Ammonslaantje zal het hout vervoeren van Duinrell naar Wassenaar.

Nu zoekt Van Woesik nog vrijwilligers om het ontwerp van de boomhut te maken en te tekenen. Vervolgens zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die de boomhut willen bouwen. Meld u aan bij de voorzitter van Van Woesik, Leo Bellekom, 0643265500 of via de mail leo.bellekom@ziggo.nl. De kinderen bij Van Woesik zullen u zeer dankbaar zijn.