De Wassenaarse Krant 13 augustus 2021

De Wassenaarse Krant 13 augustus 2021

Mooie herinneringen aan Scouting van Woesik

Het is juli 1981. De gidsen van Van Woesik hebben een heerlijke kampweek op een boerderij in het Brabantse Alphen. Het kampthema dit jaar is “hekserij” en dat levert spannende avonturen op.

Die avonturen maken hongerig, dus moet er goed gegeten worden. Elke middag koken de gidsen zelf hun maaltje in de eigenhandig gesjorde kampkeukens. Hierin ontbreekt het aan niets. Er is een pannenrek, een pollepelrek, een houder voor het afwasteiltje, een waslijn en een kist waaraan wordt gegeten. Maar het belangrijkste is de kooktafel; vier in de grond geslagen palen met daartussen een plateau van gesjorde paaltjes dat wordt beschermd door een plag (uit grasveld gestoken lap grond). Daarbovenop ‘n paar gestapelde stenen waarop de pannen met aardappelen en groenten kunnen staan. Tussen de stenen wordt gesprokkeld hout gebrand waardoor het eten uiteindelijk wel gaar wordt. Om zwartgeblakerde exemplaren te voorkomen, worden de pannen vooraf ingesmeerd met groene zeep. Bijna elke gids zeepte bij haar eerste kamp per ongeluk de binnenkant van een pan in.

Deze gidsen hebben zich al opgegeven voor de reünie op 11 september van 14.00 tot 18.00 uur. Ben jij ook lid geweest van Scouting van Woesik of van de voorlopers de Pacelli-, Priscilla- of Margaretha Sinclairgroep, meld je dan aan voor de reünie via vriendenvanvanwoesik@hotmail.com.