De Wassenaarse Krant 12 februari 2021

De Wassenaarse Krant 12 februari 2021

Scouting Van Woesik bestaat 60 jaar

Het is 1961! Dwars door Berlijn wordt een muur gebouwd, er is een revolutie op Cuba, de mens wil naar de maan én Scouting Van Woesik wordt opgericht. Inmiddels is de Berlijnse muur gesloopt, de revolutie in Cuba ten einde, de maan niet meer in trek, maar bij Scouting Van Woesik bruist het van de activiteiten. Maandag 15 februari is Van Woesik jarig. En wie jarig is viert feest. Iedere maand zal er voor de leden een leuke activiteit georganiseerd worden. Op zaterdag 27 februari is dat een bingo voor kinderen en hun familie. Vanwege corona doen we de bingo op de computer thuis.

Geen lockdown op het terrein voor de jeugd
Zaterdag 5 februari kwamen de kinderen weer enthousiast het terrein op rennen. Heerlijk!! Zij mogen weer. Wij, leiding en bestuur, zijn nog uiterst voorzichtig. We doen het liefst alle activiteiten met de kinderen in de gezonde buitenlucht. Springen op de trampoline, klauteren op de survivalbaan en hutten bouwen op de houtwal. Of spellen als levend kwartet, trefbal en vlaggenroof, daar wordt je wel warm van. Tussendoor een heerlijke kop warme thee of koude limonade gaat er dan wel in. Komende zaterdag met sneeuw en ijs maken we een heerlijk vuurtje en gaan marsmallows bakken. Zo is het bij scouting al 60 jaar iedere zaterdag feest. Kom aanstaande zaterdag langs en doe gezellig mee. Je bent zeer welkom!

Spannende verhalen: de zonnepanelenwedstrijd
In 2014 is er een wedstrijd voor Natuur & Milieu. De 5 scoutingverenigingen die de meeste stemmen verzamelen winnen zonnepanelen. Scouting Van Woesik is een kleine gezellige vereniging. Wie niet sterk is moet slim zijn, de tactiek is op het allerlaatste moment toe te slaan. In de eerste weken staan 5 grote verenigingen ver voor op de 170 andere verenigingen. Van Woesik wacht en wacht. Eén week voor de sluitingsdatum staat Van Woesik 110e in de tussenstand. Wachten, wachten en dan gaan kinderen, ouders, leiding en bestuur, echt iedereen, plots stemmen verzamelen. Van Woesik schuift op in de tussenstand, dringt de top 10 binnen en komt op de laatste dag zelfs heel even bovenaan te staan. De grote verenigingen schrikken en weten met een laatste inspanning Van Woesik terug te dringen naar de 6e plaats. Net geen zonnepanelen….er heerst teleurstelling. Maar dan worden we gebeld. Eén van de 5 grote verenigingen heeft vals gespeeld en wordt gediskwalificeerd. Van Woesik wordt 5e en krijgt 6 zonnepanelen. Wat een teamwork!