De Wassenaarse Krant 11 september 2019

>

De Wassenaarse Krant 11 september 2019

Van Woesik gaat weer beginnen

Voor de jeugd van 5 tot 18 jaar is het iedere zaterdag feest bij Scouting Van Woesik. En daar mag jij ook bij horen. Kom aanstaande zaterdag even kijken. Dat mag stoer alleen. En het mag natuurlijk ook samen met je ouders. Om 9.00 uur staan leiding en bestuur klaar om nieuwe kinderen en ouders te vertellen wat jij allemaal bij Van Woesik mag doen. En we leiden je graag rond over ons fraaie terrein en door ons spannende gebouw. Lijkt het je het leuk, dan mag je 3x gratis meedoen.

Net als bij de Sport- en Speldagen
Ben je een bever, welp, junior of zeeverkenner
Bij de Sport en Speldagen heten jullie Pinkies, Stuiters, Bonken en Megabonken; de groepen zijn hier genoemd naar de grootte van knikkers. De Scouting heeft een veel langere traditie. Daar zit je bij de bevers (5-7 jaar), de welpen (7-10 jaar), de junioren (10-12 jaar) of de zeeverkenners (12-16 jaar). We luisteren goed naar jou en overleggen regelmatig met je ouders, waar jij het beste past.

Respect voor de natuur en voor elkaar
Bij scouting van Woesik hebben we veel respect voor de natuur. We zijn natuurlijk erg veel buiten. We koken in de natuur, we slapen in de natuur en soms moeten we even naar de wc in de natuur. Ook mensen zijn natuur. Dus hebben we veel respect voor mensen. We helpen alle mensen, jong en oud. Bij Van Woesik luisteren we naar elkaar, we helpen elkaar en we hebben respect voor elkaar. De leiding geeft het goede voorbeeld en luisteren dus goed naar jullie. Zo leren ze jullie veel dingen.

Kom zaterdag kijken of meedoen
Je moet schieten, anders kun je niet scoren, zei Johan Cruijff. Dus kom zaterdag om 9.00 uur, doe een keer mee, pas dan weet je echt of je scouting leuk vindt. Kijk voor meer informatie op www.vanwoesik.com of bel met Leo Bellekom, 06-43265500.