De Wassenaarse Krant 11 januari 2017

De Wassenaarse Krant 11 januari 2017

Iedere week een nieuwe uitdaging bij Scouting Van Woesik

Een nieuw jaar voor scouting, voor sport, spel, zeilen, hutten bouwen, op kamp gaan, kanoën en nog veel meer. Scouting van Woesik biedt de kinderen iedere week weer een leuk uitdagend programma.

Afgelopen zaterdag waren er alweer de eerste avonturen van 2017. De kinderen en de leiding hadden er reuze veel zin in!
De Bevers volgden de pijlen van een spannende speurtocht. Op de grond moesten ze goed zoeken en de pijlen volgen. Halverwege was er een verrassing, de kinderboerderij! Gezellig samen kijken welke dieren daar allemaal rondlopen. Sommige dieren, die dat leuk vinden, even aaien. Op de terugweg volgde een echt sneeuwballengevecht tussen kinderen en leiding, die de kinderen wonnen! Dan nog even lekker van de kabelbaan roetsjen en terug bij Van Woesik naar binnen om lekker warm te worden en nog even te knutselen.
De Welpen waren in de Ganzenhoek in de duinen. Zij speelden het spannende spel levend stratego in een prachtig bos met mooie besneeuwde hellingen. Wat een lol met elkaar! In de pauze kregen de kinderen heerlijke warme chocolademelk! Na de pauze heerlijk even klimmen in de leuke klimbomen, rennen en klauteren over de duinen en verstoppertje spelen in bossen en struiken.
De Junioren en Zeeverkenners zijn gestart met het traditionele winteronderhoud van de boten. Want na een geweldig gaaf zeilseizoen is dat echt wel weer nodig. Schuren en verven! En tussendoor natuurlijk gezellige spellen doen. Vandaag was dat het pionieren van een superleuk reuze klimrek. Wat de oudere kinderen bouwen wordt graag gebruikt door de jongere kinderen. De Junioren en Zeeverkenners denken allemaal enthousiast mee wat er leuk is om te maken van alleen maar palen en touw. Als u langs van Woesik rijdt, dan zult u het bouwwerk wekelijks zien groeien.

Uw kind is ook van harte welkom om een keer mee te komen doen bij Scouting Van Woesik. Op de website www.vanwoesik.com vindt u alle informatie en ook nog leuke foto’s.