De Wassenaarse Krant 10 september 2021

De Wassenaarse Krant 10 september 2021

Kom gratis meedoen bij scouting Van Woesik

Komende zaterdag 11 september gaan alle groepen starten in hun nieuwe samenstelling van leiding en kinderen. Dat is een prachtige dag voor iedereen die eens een keertje de sfeer van scouting Van Woesik mee wil maken. Alle leden van 5 tot 18 jaar doen mee met een vossenjacht in het Wassenaarse dorp. Meld je aan en doe mee, je vindt met jouw groepje vast de meeste vossen. We verzamelen om 12.00 uur op de speelplaats van de Bonifaciusschool. Om 15.00 uur zijn we klaar en kun je opgehaald worden.

Afgelopen zaterdag zijn de oudste leden van iedere groep overgevlogen naar hun nieuwe groep. De leiding had samen met de Zeeverkenners en de Wilde Vaart een prachtig parkoers gemaakt om over heen te vliegen. Eerst doe je de survivalbaan tussen de bomen, daarna de hindernissen op het veld om af te sluiten met een vlucht over de sloot. Dit laatste start met een buikschuifbaan, o, jee, je belandt in de sloot. Je klautert in een vlet en bereikt de overkant. Een touwbrug terug en dan via de glijbaan weer het water in. Aan de overkant grijp je een fietsje en je gaat in een spurt over de mat over het water. Je peddelt met een kano een stukje tot de surfplanken en bereikt de overkant. Via een hindernis met tonnen in het water kom je bij een vlot. Je peddelt naar de bel en hebt de finish bereikt. Daar staat jouw nieuwe groep jou aan te moedigen.

Jouw nieuwe groep neemt jou mee naar binnen. Daar ga je door een spinnenweb van vele draden. De rookmachine heeft het zicht verminderd, het is best wel spannend. Jouw nieuwe vrienden helpen je, zij richten lichten van laserstralen op het spinnenweb. Nu zie je de draden weer en je komt ongeschonden uit het spinnenweb. Deze spin heeft jouw niet gevangen.

Wil jij ook nieuwe vrienden maken en lijkt scouting jou leuk. Zorg dan dat je zaterdag 11 september om 12.00 uur aanwezig bent bij de Bonifaciusschool. Kun je zaterdag niet, wees dan niet getreurd en kom op zaterdag 18 september meedoen met jouw groep Bevers (5-7 jaar), Welpen (7-10 jaar), Junioren (10-12 jaar), Zeeverkenners (12-16 jaar) of Wilde Vaart (16-18 jaar). Bel of mail tevoren even de voorzitter robindekievit@live.nl, telefoon 0631946733. Op www.vanwoesik.com kun je veel informatie over scouting Van Woesik lezen.