De Wassenaarse Krant 10 februari 2016

De Wassenaarse Krant 10 februari 2016

Van Woesik 55 jaar: herkent u deze oud-leden?

De vorige week geplaatste foto heeft goede resultaten opgeleverd. Het is inderdaad een foto uit 1959, waarop Bruno van der Putten, Kees van Vliet, Mike van Beek en Cees hoogkamer werden herkend. Van de welpengroep Pacelli staan als leidsters Anneke Wildenberg en Will Remmerswaal op deze unieke afbeelding. Will Remmerswaal was behalve akela ook de leerkracht van de eerste klas van de Sint Jan Baptistschool. Hartelijk dank voor de verschillende reacties.

De Pacelligroep als welpenhorde is voor het eerst direct na de tweede wereldoorlog opgericht. Onder leiding van Ans Hafkemeijer en Trees Paanacker heeft zij enige jaren bestaan en vormde zij met de landverkenners één geheel. Het is niet bekend wanneer deze groep -die Pastoor Van Woesik van de St Jozefparochie als aalmoezenier had- is gestopt, maar eind vijftiger jaren is de welpenhorde Pacelli in ieder geval nieuw leven ingeblazen. Dat de welpen van de Pacelli en de zeeverkenners van de Van Woesik vanaf 1959 samen verder gingen was niet zo verwonderlijk. Aan beider wieg stonden dezelfde oprichters in de personen van Piet Cleophas en Kees den Boogert, maar ook Piet Hoogkamer droeg zijn steentje bij.

Zomerkamp Pacelligroep 1946 DorstIn 1946 heeft de Pacelligroep een zomerkamp georganiseerd in Dorst en wij kregen bijzondere foto´s van dat kamp in handen. Zo ook bijgaande foto waarop een aantal landverkenners te zien is, dat deelneemt aan dat zomerkamp in het Noord-Brabantse Dorst. Op deze foto staat in ieder geval Egbert Odijk van bakkerij Odijk aan de Rijksstraatweg. Maar wij willen ook graag weten wie die andere jongens zijn uit de naoorlogse jaren, die samen een groot avontuur begonnen onder leiding van Hopman Cleophas en de Vaandrigs Joop en Bep Rietbergen, tweelingbroers. Het zou fantastisch zijn om ook hen uit te kunnen nodigen voor de reünie op 21 mei a.s.

Voor deze reünie zijn intussen al ruim 1100 namen door de werkgroep bijeen gezocht. Daarvan zijn er velen al gevonden, aan een adres gekoppeld en uitgenodigd. Ook op deze wijze groeit de groep van oud-leden gestaag, want elk gevonden oud-lid kent weer andere niet gevonden oud-leden. Het enthousiaste team van speurneuzen blijft tot april doorzoeken op basis van de aangeleverde namen en ook nu weer kunt u ons daarbij helpen.

Heeft u informatie omtrent onze oud-leden of meer in het bijzonder de andere personen op de foto dan hoor ik dat graag: Marcel Spierings, tel 5176033.