De Wassenaarse Krant 10 december 2021

De Wassenaarse Krant 10 december 2021

Sinterklaas bij Scouting van Woesik

Zaterdag 3 december was het een groot sinterklaas feest bij scouting Van Woesik. Alle speltakken hadden een leuke opkomst georganiseerd compleet in sinterklaas thema.

Bij de Welpen en Bevers zijn twee leuke pieten langs geweest! Ze hebben samen met de leden pietengym gedaan. Dit was een groot succes. Alle leden hebben hun pietendiploma gehaald! Daarna zijn de welpen en bevers aan de slag gegaan met het bakken van kruidnoten. Dit hadden ze wel verdiend na de pietengym! En wat waren de kruidnoten goed gelukt!

Ook bij de Junioren was het ’s middags ontzettend leuk. Zij zijn gestart met een sinterklaas stoelendans en zijn vervolgens met elkaar gaan dobbelen. Er ontstond veel strijd om meerdere cadeaus; van een chocoladereep, tot een badeend, tot een Unicorn muts, maar uiteindelijk is iedereen tevreden met een aantal cadeaus naar huis gegaan.

Bij de Zeeverkenners moest er ook nog even geklust worden. Ze hebben eerst hard aan de boten gewerkt. Vervolgens hebben ze hun koks pietenmuts opgezet en hun eigen creaties gekookt en gebakken. Wat een lekkernijen zijn er gemaakt!

De Wilde vaart heeft tijdens het sinterklaasfeest met het spel party en co gestreden om prachtige cadeaus, waarbij iedereen met meerdere schatten naar huis is gegaan!

Lijkt scouting jou ook leuk, kom dan gerust een keer kijken! Informatie en foto’s vind je op vanwoesik.com of bel met Nadine (0639679262).