Judith Korzilius

Mijn naam is Judith Korzilius en ik ben sinds maart 2017 secretaris bij Scouting van Woesik. Mijn beide kinderen zijn al een aantal jaar lid van de scouting en zij hebben het hier supergoed naar hun zin. Mijn dochter Britte van 12 jaar, zit sinds kort bij de Junioren en mijn zoon Lenn van 10 jaar zit bij de Welpen. Beiden hebben vriendjes en vriendinnetjes op de scouting, waarmee ze ook op andere dagen spelen. Ik vind het vooral fijn dat ze hierdoor veel buiten zijn.

De sfeer binnen de scouting is goed en de leiding is heel enthousiast met de kinderen. Voor mij was dit een reden om me aan te melden voor een bestuursfunctie. Bij Van Woesik houd ik me onder andere bezig met de ledenadministratie en het verslag leggen van de bestuursvergaderingen. Ook houd ik de inbox bij van onze email. Alle vrijwilligers bij Van Woesik zijn in het bezit van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). Deze procedure zet ik in gang voor elk nieuw lid van het team. Tenslotte ben ik eens per 5 weken bestuurslid van dienst bij de opkomst.

Ik vind het erg leuk om op deze manier ook de andere kinderen en hun ouders wat vaker te spreken. Er zijn geen wachtlijsten en kinderen mogen altijd eerst een paar keer meedoen voordat ze beslissen om lid te worden, dus kom gerust een keer kijken op de zaterdag!