De Zeeverkenners

De Zeeverkenners

Jongens/meisjes: Jongens en meisjes
Leeftijd: 11 tot 16 jaar
Opkomst zomertijd: zaterdag 8.00 uur tot 17.00 uur
Opkomst wintertijd: zaterdag 13.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: van Duivenvoordelaan 560
Teamleider: Michelle Bellekom
Leiding: Michelle Bellekom, Lars Bellekom, Anita Bellekom


De Zeeverkenners
Deze gezellige groep jongeren is iedere zaterdag bij elkaar om verschillende activiteiten te ondernemen. De activiteiten zijn vaak seizoengebonden. De ene keer is het in de duinen, in het dorp of op ons veld, maar als het ook even kan zeilen ze naar meren!

Zeeverkenners2
De zomermaanden
In de zomermaanden beginnen we altijd met het inladen van de zeilboten (lelievletten) om vervolgens met één van de slepers of heel soms op eigen kracht naar één van de meren te gaan. Eenmaal aangekomen op de Kagerplassen, de Vlietlanden of het Valkenburgse meer begint de opkomst pas echt en is er iedere zaterdag een gevarieerd programma. Dit zijn vaak spellen op, bij en in het water. Ook is het mogelijk om via scouting CWO diploma’s te behalen.

Gedurende het zeilseizoen zijn er drie kampen. We beginnen na de zomervakantie altijd met een introductieweekend voor de nieuwe Zeeverkenners. We slapen dan één nacht in een tent op een weiland op de Kaag. Met hemelvaart zijn er altijd zeilwedstrijden op de Kaag, namelijk de Kaagcup. Met dit enorme evenement doen ieder jaar weer honderden boten mee uit de hele regio, een supergaaf spektakel om mee te maken!

Aan het begin van de zomervakantie gaan we altijd twee hele weken op kamp ergens in Nederland. We slapen dan in tenten en hebben het geweldig naar ons zin. Gedurende dit kamp zijn er ieder jaar weer gave spellen zoals een 12-uursrace per boot, een hike (zorgen voor een eigen slaapplek) en nog veel meer. Iets wat je zeker niet wilt missen!


De wintermaanden
Na een lang seizoen van lol hebben op de boot, hebben de boten wat aandacht nodig en gaan dan onze loods in. Gedurende de wintermaanden worden deze dan geschuurd en geschilderd door de kinderen.
Tussen al dat schuren door is er natuurlijk ook altijd tijd voor wat leukere dingen. Zo zullen we af en toe een gehele zaterdag besteden aan een spel. Rond Valentijn is er altijd een winterweekend. Dat weekend fietsen we vaak naar verschillende locaties in de regio om vervolgens ergens te overnachten. De volgende dag gaan we altijd ergens iets doen. (denk hierbij aan een zwembad of een bowlingbaan).

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem even contact op met Michelle Bellekom, mail naar waterwerk.woesik@gmail.com óf kom gerust een keertje kijken bij ons gebouw ’t Woeshoês aan de van Duivenvoordelaan 560 (bij de nieuwe haven).

We zien je graag een keertje langskomen!!!