Lidmaatschap

Lid worden
Wanneer je lid wilt worden van onze groep, vraag dan aan de leiding van de speltak om een inschrijfformulier of download het inschrijfformulier. Vul dit formulier in en lever het ondertekend in bij de leiding. Uiteraard kun je het formulier ook opsturen naar de gegevensbeheerder

vanwoesikgroep@gmail.com.

Ledenadministratie
Iedereen die lid wordt van onze groep, wordt automatisch ook lid van Scouting Nederland. Zodra je aanmelding is geregistreerd door onze gegevensbeheerder ontvang je per e-mail een lidmaatschapsnummer van Scouting Nederland (je kunt dit nummer overigens ook altijd opvragen bij onze gegevensbeheerder). Met dit lidmaatschapsnummer en je geboortedatum bij de hand, kun je op de site Scouts Online van Scouting Nederland een inlogaccount aanvragen.

Verhuizen mag, geef het wél door.
Je gegevens worden door de gegevensbeheerder online bijgehouden. Je kunt ze terug vinden op de website van Scouting Nederland – Scouts Online. Het voordeel van dit systeem is dat je je gegevens zelf kunt bijwerken. Het hoeft echter niet. Je kunt altijd verhuizingen e.d. doorgeven aan de gegevensbeheerder, via mail of met een mutatieformulier.

Hieronder zullen we kort uitleggen hoe scouts online werkt:

  • Surf naar Scouting Nederland – Scouts Online.
  • Klik links op de knop ‘Login’.
  • Kies de optie ‘Inlogaccount aanvragen’ (houdt je lidnummer van Scouting Nederland bij de hand, deze tref je aan op je Scoutcard of op het wikkel met adresgegevens bij de Scoutingbladen).
  • Rond de registratie af.
  • Je kunt daarna inloggen met je zelf gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Door op de link ‘Mijn gegevens’ (links in het menu) te klikken kun je jouw gegevens bekijken.
  • In de tabbladen ‘Basis’ en ‘Extra’ kun je je gegevens wijzigen.
  • In de tabbladen ‘Functies’, ‘Kwalificaties’, ‘Bijzonderheden’, ‘Inschrijvingen’, ‘Betalingen’ en ‘Bestellingen’ kun je andere gegevens bekijken, maar niet bijwerken.
  • Elke wijziging die je doorvoert wordt automatisch verwerkt in het systeem van Scouting Nederland en in onze ledenadministratie.

Heb je nog vragen over het bijwerken van je gegevens, weet je niet wat je lidnummer is, of wil je iets wijzigen, maar lukt dat niet? Neem dan contact op met de gegevensbeheerder.

Scoutcard
De Scoutcard is een kaart (pin pas formaat) die elk lid van Scouting Nederland krijgt. Op deze Scoutcard staan, naast jouw eigen gegevens, ook je lidnummer en het groepsnummer. Het lidnummer kun je nog wel eens nodig hebben om je in te schrijven voor activiteiten als HIT en de Nationale Jamboree. Maar ook om te kunnen inloggen op de website van Scouting Nederland en bestellingen te doen via de webshop van de Scoutshop.

Ook staat er op de Scoutcard dat je bent aangesloten, via Scouting Nederland, bij de WAGGGS en de WOSM (de 2 wereldwijde scouting organisaties). Dit kan in het buitenland handig zijn, als je bijvoorbeeld op een scoutingterrein wilt overnachten. Maar, dit is niet het enige wat je kunt doen met de Scoutcard. Vele winkels geven je korting op hun producten als je je Scoutcard laat zien, dus laat hem zien wanneer je een slaapzak gaat kopen!

Scouting Magazines
Wanneer je lid bent krijg je eenmaal in de twee maanden het Scouting magazine thuisgestuurd. Welk blad je krijgt hangt af van de speltak waar je lid van bent. Een stoere zeeverkenner wil natuurlijk geen beverpost ontvangen. Wanneer je geen magazine ontvangt neem dan even contact op met de gegevensbeheerder (wil je meer informatie of toch even de beverpost inzien klik dan hier. Je moet dan wel inloggen).

Lidmaadschap opzeggen
Hoewel wij natuurlijk hopen dat iedereen lang lid van onze groep blijft, kan het zijn dat je je lidmaatschap op wilt zeggen. Je kan je lidmaatschap opzeggen door een mutatieformulier in te vullen en in te leveren bij je stafleden. Download hier het mutatieformulier. Het opzeggen van je lidmaatschap moet voor 31 december. Daarna loopt het lidmaatschap door tot 31 augustus.