De Wassenaarse Krant 12 maart 2021

De Wassenaarse Krant 12 maart 2021

Het was weer bingo bij Van Woesik

Hoeveel is 60 jaar vraagt de jongste Bever van 5 jaar zaterdag aan mij. Weet je hoe lang een dag is, vraag ik deze Bever. Ja, natuurlijk weet ik dat, is zijn reactie. Nou, 60 jaar is meer dan éénentwintigduizend dagen, leg ik uit. Bingo, zegt de Bever. Waarom zeg je dat, is mijn reactie. Nou, zaterdag mocht ik thuis mee doen met de bingo van Van Woesik. Samen met papa, mama en mijn zusje. Wij wonnen een spannend spel als prijs. Vlak daarna ging de deurbel en weet je wie daar stond? Mijn leiding die de prijs thuis kwam brengen. Wat een verrassing. En er is nog een verrassing, vanavond gaan we dat spel spelen met mijn papa, mama en zusje.

En wat was die BINGO geweldig georganiseerd. 153 Deelnemers. Zo maar een paar reacties uit de groepsapp tijdens de Bingo. We hebben er zin in, nog één nachtje slapen. Mogen we al. Jaaaa zo spannend. Lieve allemaal, zijn jullie er klaar voor, we gaan beginnen. Bingo uit Hawaï met een echt Hawaïaans dansje. De verkleedprijs wordt uitgedeeld. Nu eerst de hoeken van de witte bingokaart. Nog maar één hoek, dan heb ik bingo. Ik ook. Ik heb nog niets. Ik ook. Is 19 al geweest? Wat een zenuwen. Bingo!!! Bij een valse bingo moet je een liedje zingen. He, mijn geluid is weg. Gefeliciteerd. Wauw, de prijs wordt thuisgebracht. O, ik zit bij mijn vrienden thuis. Is het een slaapmuts, een meter grote knuffelgiraf, een spel of ….!! We gaan nu verder met de blauwe kaart, tussendoor nog even een dansje, daarna de gele kaart. Ik had geen prijs, maar ik vond het geweldig.

Verliefd op kamp

Het is 1975. Anne-Marie Vollebregt wordt lid bij scouting Van Woesik. Ze is 14 jaar oud en komt bij de gidsen. Een leuke meidengroep, waar ze direct een paar vriendinnen maakt. Anne-Marie vertelt; we zitten op zolder in een gebouw in De Paauw. De jongensgroepen zitten op andere locaties. In die tijd werd dat nog strikt gescheiden. Dan gaan we op kamp naar een boerderij in Rucphen in Noord-Brabant. We doen leuke spellen en koken ons eten op speciale zelf gemaakte vuren. Alle meiden worden verliefd op boerenzoon Jos. Boer Johannes houdt zijn zoon Jos stevig in de gaten. Zo’n scoutingmeisje uit Wassenaar vindt hij maar niets. “Boer zoekt vrouw”, moet in die tijd wel zijn bedacht eindigt Anne-Marie. Zij moedigt alle Wassenaarse meiden aan op scouting te gaan. Kijk gewoon eens op www.vanwoesik.com